Friday, 20 July 2012

Perlu ker?

Tajuk pun dah ngeri kan.. Perlu ke kau nak canang citer orang? Perlu ke kau nak jaga tepi kain orang? Perlu ke kau nak sebok2 tahu apa jadi? Aku rasa x perlu kot.. Aku x suka org muka bertalam talam ni.. Naik meluat.. Xpelah,biar dia sebok hal org janji org dah tahu sape kau.. Kesian kan dengan kau.. Hahaha..tu je nk citer Adiyoss..

Thursday, 5 July 2012

T.E.R.I.N.G.I.N



Hye uolls..

memang lama sangat haku x update kan.
makk buzy giler nokkk.. kalau makk x buzy makkk boleh update..

entri kali ni pendek sependeknya.. aku cuma nak cakap, aku teringin nak minum coconut shake pantai klebang.. beratur beb nak dapatkan air tu..

so, insyAllah besok haku sampai melaka.. huahuahua!
semata mata untuk air tu.. baik aku pergi sebelum haku kempunan.. 



okbhaiii.. hehe









Thursday, 19 April 2012

KejAdiaN Di SeKeliLinG KiTa


Assalammualaikum 

klik gambr utk lihat dgn jelas..


Korang, aku belum kawin dan aku belum ada anak.
Adik aku semua dah besar.
Dah pandai jaga diri.

So, sesape yang ade anak kecil tu, tolong be careful.
Nanti menyesal tak de guna lagi..
Ermmmm, dalam facebook pun dah kecoh 
pasal hal ni.. 

*Sumber : Facebook.com


BaTtLesHip MemaNg TerBaiK ~


Assalammualaikum

Hype korang ! Hepi semacam plak aku ni..
Memang la hepi, sebab aku dah dapat tengok
Battleship.. So, korang korang yang belum tengok tu,
tolong la pergi serbu wayang cepat.
Terbaik kot..

Sebab ape aku cakap terbaik, sebab citer tu best giler..
Bukan gile tau..hahaha
Tapi sekarang ni aku dah gila bayang ngan pelakon
utama Filem tu..
Mula-mula tengok tak hensem pun, bila dah lama-lama
macam Aaron Aziz pun ada gak.. (body jer, bukan wajah k..)
hahahaha.. :)


Ala korang... dia ni la yang hero dalam John Carter tu.
Tak mungkin la korang tak tengok kan.
Filem Box Office tu.
hehehehe. :)


ni buktinya mengatakan aku dah tengok..hehe :)

Sebenarnya, Battleship ade twitter tau..
Kalau korang rasa nak bagi pendapat tentang
movie ni, korang boleh follow twitter diorang
Ni aku bagi LINK untuk korang.


Eh, jap jap.. Untuk pengetahuan korang, Rihanna 
pun ade join sekali tau dalam citer ni.
Dia tentera laut tukang tembak-tembak.
hehe..


Jom layan trailer plak.




psst psstt !!
hehehe.. Actually aku nak ajak tunang aku
pegi tengok yang 3D tu punye plak..
Lagi gempak woooo~~

*Jangan jeles ye korang-korang sume.. :)



BiOdaTa NaBi MuhamMad S.A.W

Assalammualaikum

Sori korang, aku tak nak tulis panjang lebar.
Korang baca sendiri ok.. :)


Klik gambar untuk lihat dgn jelas.. :)


*Sumber : Ustaz Don Daniyal

Wednesday, 18 April 2012

Aku SuKa Beg GaLaS DoMinoS PiZza.. hEhE


Sape suka order pizza ni dari rumah?
Aku dari rumah belum lagi, tapi dari ofis penah la.
Tu pun, sebab bos aku yang suruh order..
Kalau tak, jangan harap la.. Aku setakat Mc'D tu ok lagi kot..
hahahaha

Ok, sekarang aku tak nak citer pasal order mengorder ni.
Aku nak citer pasal beg yang diorang galas untuk penghantaran
pizza tu. Kiut kot !

Pada suatu hari, chewah! Kau igt buku cerita ke wanie..haha
Tak de la, hari tu bos aku kan ade suruh order hantar pizza ke
ofis, lapar katanya. So, aku kol untuk buat order macam biasa 
aku order Mc'D.. Bos nak Flaming Tuna, so order je la kan.. :)

Setelah menunggu selama 15 minit, sampai lah sudah pizza
yang bos aku tunggu - tunggu.
Setibanya despatch pizza tu, aku tengok apesal mamat ni macam
susah je nak masuk ofis aku..
Rupa-rupanya beg kiut yang dia galas tu tersangkut kat pintu...
WaKaKaKaKa.~~!  Dik, kalau terbaca ni akak mintak maap yer.
hahahaha~~


*abaikan selipar kat depan tu..itu hak milik cleaner!


Kesian kan budak tu..badan dah lepas, beg kiut dia plak yang 
tak lepas..
Kali kedua terjadi apabila dia nak keluar.
Same thing terjadi..dia blah je, terbahak-bahak aku gelak..
Kelakar kot..
Sori ye dik, bukan niat akak pun.
^__^v


*sgt besar beg ni..kesian kat despatch yg badan kurus-kurus tu..
hehehehe.. :)


Tuesday, 17 April 2012

ProFile GreYsoN ChanCe yang KiuT

Assalammualaikum u olls

Ha.. dah lama aku tak post pape kat entri aku ni kan.
Semenjak dua menjak ni bizi siket.
Mungkin entri kali ni tak best untuk korang, tapi aku hanya 
nak berkongsi ngan korang ape yang aku tahu.
hehe..

Sape yang tak kenal dengan Greyson Chance kan?
Satu dunia kenal dia.
Setelah zaman kegemilangan Justin Bieber dah berakhir,
muncul lagi bakat baru selepas Justin.
Greyson Chance ni la, sape lagi ye tak.

comel kan.. :)


Penyanyi ini yang popular dengan lagu "Waiting outside the line"
telah membawa namanya ke persada seni dunia.
Seriously, dia memang kiut giler.
Style rambut dia buat aku jatuh hati ngan penyanyi si kecil ni.
hahaha~

Jom kita usha profile dia..

Nama sebenar      :   Greyson Michael Chance
Tarikh lahir           :   16 August 1997
Tempat lahir         :   Wichita Falls, Texas, USA
Ketinggian            :   5' 2"
Warganegara        :   American
Pendidikan           :   Lulusan dari Cheyenne Middle School di Edmond, Oklahoma

Kan, cukup2 la aku korek serba sikit pasal dia..
Kalau korang nak tahu lebih, korang interbiu dia sendiri..
hohohoho



#dia kiut giler, tapi yang penting aku x minat sangat pun ngan dia.
  lagu dia je yang best.. :)


Thursday, 12 April 2012

AwAk Prengnant dalam masa satu saat ?

Hye people !

Tajuk entri tak bleh blah kan.haha
Nak tahu ke pregnant apa dalam masa satu saat tu.
Orang tua-tua dulu dah pesan, "makan semasa lapar, berhenti makan sebelum kenyang"
eh, betul ke tak tu? hehe

Tunang aku, aku tak tahu nape dia boroi.
Dulu kurus je pun..adoi.
Ni belum kawin lagi ni, kalau dah kawin besar mane agaknye kan pewot dia
erk, tak dapek den nak membayangkan.. goli !



normal pun nampak sgt awak boroi..




yang ni agak keterlaluan rite? hahaha

# ape pun tak boleh la awak ni syg..
  *saye yang rasa nak pitam sebentar*


Edisi CoMeL !

Hye, assalamualaikum readers !

Setelah digodek - godeknye blackbu*** aku ni, yang dikenali
nama scientific nya adalah Blackberry.
Aku terjumpe lah satu video kesayangan aku ni..

Korang nak tengok tak ? 
Comel sangat video ni.
Aku pun tak tahu kenapa video ni comel sangat.. :)



video
*si dia tengah tido dan bersandar pada dinding.
bukan bersandar pada kenangan hokey..

dia tengah buat ni lah..
membuta setelah seharian drive tanpa tido.. =.="


comel kan korang?
Actually dia tunang aku, tak lama lagi kitorang akan berkahwin.
and, jangan lupa doakan kebahagiaan kitorang k.. 
Dunia akhirat tau.. :)

Monday, 9 April 2012

sekali salah daa

                                                                         Assalammualaikum

Aku sebenarnya konfius. Pasal satu freight forwarder ni. Nak dijadikan story, tadi aku ade kol forwarder ni tau. Nak tanya pasal payment la kan, ape lagi. hoho~

So, al-kisahnye macam ni..

Aku : helo, boleh pas kan saya ke bahagian akaun?
Receptionist : sebentar ye cik.

-tunggu punye tunggu lagu dah kuar macam2 dah ni. *blur seketika*
 (lagu kat radio aku lar..)

disebabkan lama bebenor aku menunggu nye, aku cuba la kol lagi sekali dengan harapan boleh bercakap dengan orang akaun tu kan.

Sekali lagi kol, perbualan berbunyi macam ni.

Aku : helo cik, pas kan saya di bahagian akaun.
Receptionist : tunggu sebentar ye cik.

-pas tu ade orang jawab..

Aku : hye, ni bahagian akaun ke?
Anonymous :  cik nak bercakap dengan siapa?

-aku tanya dia, dia tanya aku balik.. *hampeh tul

Aku : saya nak bercakap dengan bahagian akaun.
Anonymous : maaf cik, saya ni PA Datuk. salah transfer ni.

*alamak, kalau kau nak pas kan pada datuk pun boleh..boleh aku ayat anak datuk tu nanti..wakaka!

Aku : oh ye ke? maaf receptionist salah transfer la tu..
*perghh malu aku seketika..nasib baik aku belum bgtahu sape nama aku..hohoho~

so, pengajaran kat sini, hati2 la bila bercakap ngan receptionist..
bahaya betul receptionist tu..pas kan aku kat datuk terus.. :-)